De perfecte sportschool

3 fitness

Hoe ziet de perfecte sportschool er voor jou eruit? Deze vraag kan je beantwoorden als je zou denken aan een eigen sportschool beginnen. Tegenwoordig is sporten helemaal hip.

Naast dat sporten goed is voor je gezondheid, maken sportscholen het leuker door groepslessen aan te bieden. Dit zorgt er gelijk voor dat je wordt gemotiveerd door de anderen.

Een nieuwe eigen sportschool beginnen zou tegenwoordig ideaal zijn.

Bewegen en sporten

Bewegen en sporten is erg goed voor zowel de fysieke als mentale gezondheid. Behalve dat je met sporten spieren kan kweken, zorgt sporten ook ervoor dat de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, depressieve klachten, borstkanker en darmkanker verkleind.

Bij ouderen zorgt sporten er ook voor dat geestelijke achteruitgang en dementie wordt verkleind. Het wordt daarom ook aangeraden om gezond te bewegen. Dit houdt in om te streven naar 2,5 uur per week matig intensief en/of zwaar intensief te bewegen. Hierbij kan je denken aan fietsen en zwemmen waarbij de hart sneller begint te kloppen en de ademhaling wordt versneld of voetballen en fitnessen waarbij je gaat zweten en buiten adem raakt. Naast het 2,5 uur per week intensief sporten, is het aangeraden 2 keer per week activiteiten uit te voeren voor de botten en spieren. Denk hierbij aan krachttraining.

Stilzitten

Tijdens een lange werk- of schooldag kan het voorkomen dat je lang stilzit. Lang stilzitten is niet goed voor de gezondheid. Ook al sport je regelmatig, kan lang stilzitten in negatieve gevolgen hebben. Bij lang en veel stilzitten verandert de stofwisseling in het lichaam en kan het ervoor zorgen dat de werking van insuline wordt verstoord. Dit kan makkelijk tijdens een werk- of schooldag voorkomen worden door bijvoorbeeld een paar minuten te gaan staan, een wandeling te nemen tijdens de pauze of wellicht staand telefoontjes op te nemen of te plegen.