Een eigen hoesje maken

hoezzi-hoesje-ontwerpen

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een tablet of smartphone. Je bent natuurlijk heel voorzichtig met een dergelijk apparaat, omdat er veel waardevolle gegevens op staan. De meeste bezitters van een telefoon of tablet kiezen er dan ook voor om hun toestel te beschermen door middel van een hoesje. Je kunt natuurlijk het eerste de beste hoesje aanschaffen, maar het is ook erg leuk om er een eigen uniek hoesje van te maken. Een eigen hoesje maken is eigenlijk heel eenvoudig.

Hoe gaat het in zijn werk?

Zoals gezegd zijn er veel mogelijkheden om een eigen hoesje te maken. Als je “eigen hoesje maken” intypt in een zoekmachine zijn er honderden aanbieders te vinden die aan deze vraag kunnen voldoen. Bij iedere aanbieder kun je een eigen hoesje maken, maar iedere aanbieder heeft wel zijn eigen manier van werken. Het is daarom van belang dat je van te voren goed uitzoekt wat de mogelijkheden zijn van een aanbieder. Daarbij moeten de mogelijkheden natuurlijk ook bij jouw wensen passen.

 

Soorten en materialen

In principe zijn er vier, veel voorkomende, soorten hoesjes: hardcase, softcase, flipcase en bookcase. De verschillen hiertussen zijn niet heel groot. Bij de hard- en softcase hoesjes is alleen de achterkant van je telefoon of tablet beschermd. Zoals de naam als zegt is een hardcase gemaakt van hard materiaal (kunststof, aluminium, hout) en de softcase van zacht materiaal (rubber). Ook de bookcase en de flipcase lijken op elkaar. In beide gevallen is je toestel helemaal beschermd, alleen bij de bookcase sla je het hoesje net als een boek open (verticaal) en bij een flipcase sla je het hoesje horizontaal open. Voor de populaire types is ieder soort hoesje verkrijgbaar. Voor de minder gangbare toestellen moet je het soms doen met één of twee modellen.

 

Een hoesje kiezen

Als je een aanbieder naar je zin hebt gevonden ga je het telefoonhoesje ontwerpen. Door bij de aanbieder te zoeken op merk en model toestel, krijg je alle soorten en kleuren hoesjes in beeld. Nu is het een kwestie van de juiste eruit kiezen. Als je veel wilt bedrukken (veel plaatjes, logo’s en tekst), is het handig om een wit of transparant hoesje te kiezen. Als je eenmaal het hoesje van je gading hebt aangeklikt hoef je het alleen nog maar te laten bedrukken.

 

Een hoesje maken

Je kunt er voor kiezen om een zijde van het hoesje te bedrukken, maar je kunt ook kiezen voor het zogenaamde “full print”. In dat geval wordt het hele hoesje bedrukt, ook de zijkanten. Het ligt aan jezelf (en aan de aanbieder) hoe je het hoesje bedrukt wilt hebben. Je kunt kiezen voor een enkele foto, maar ook voor een plaatje of logo (of beide). Je kunt tekst toevoegen in alle mogelijke kleuren en lettertypes en je kunt ook een patroon aanbrengen. Let op: de mogelijkheden verschillen per aanbieder.

 

Prijzen:

Het is onmogelijk om prijzen te noemen voor het maken van een hoesje. Het ligt er helemaal aan welke opties je kiest. Je kunt er in ieder geval vanuit gaan dat je minimaal enkele tientjes kwijt bent.