Hoe wordt er gekeken bij een aanvraag?
Wanneer je een vog online aanvraag doet wordt er een bepaalde tijd teruggekeken of je strafbare feiten hebt gepleegd. Maar hoe zit nu precies met de tijd van terugkijken, want misschien heb je een aantal jaren geleden wel een strafbaar feit gepleegd en wil je weten of dit meetelt. Je kunt niet zomaar zeggen dat er een vaste tijd wordt teruggekeken, het ligt aan het strafbare feit wat je hebt gepleegd en welke functie je wilt gaan uitoefenen. Deze combinatie bepaald hoelang er teruggekeken zal worden bij je aanvraag.
Werkelijke terugkijktermijnen
Komt er bij een vog online aanvraag naar boven dat je een zedendelict hebt gepleegd dan is de terugkijktermijn onbeperkt. Dit betekent dat er terug wordt gekeken zolang het kan, ben je tot 23 jaar dan is de termijn twee jaar. Uitgezonderd zware delicten en zedendelicten, ook dan wordt er als je jonger bent dan 23 jaar langer teruggekeken. De terugkijktermijnen lopen terug tot maar liefst 30 jaar, deze termijn geldt voor rechterlijk ambtenaren. Dit betekent eigenlijk dat zij geen strafblad mogen hebben.
De werkgever zet de aanvraag klaar
Bij een vog online aanvraag dient de werkgever deze klaar te zetten bij de dienst Justis. Maar je kunt ook zelf een aanvraag indienen via vog-aanvraag.info, op de website vul je de gevraagde gegevens in om vervolgens de aanvraag in te dienen. Niet alleen snel maar ook nog eens veilig, in principe is de aanvraag via de website hetzelfde als via de gemeente. Alleen hoef je geen afspraak te maken, doe je de aanvraag wanneer het jou uitkomt. Of dit nu in de avonduren is of in het weekend dat maakt niet uit.