Thalgo: maritieme ingrediënten voor een gezonde huid

Water is de oorsprong van al het leven op aarde. Deze transparante vloeistof bedekt ongeveer 70% van het aardoppervlak en maar liefst 70% van ons lichaam bestaat uit water. Water speelt dan ook een belangrijke rol bij onze gezondheid en ons welzijn. Thalgo heeft de 5 oceanen als inspiratiebron gebruikt om de geheime krachten van water te onthullen. Het resultaat is een zeer effectieve cosmeticalijn op basis van de zee.

De kern van het merk Thalgo

Al sinds het begin van het merk zijn algen één van de belangrijkste ingrediënten. Deze krachtige zeeplanten zijn een bron van waardevolle ingrediënten en vormen de basis van de Thalgo producten. Door middel van osmose absorberen de algen mineralen en sporenelementen uit de zee, waardoor deze in hoge concentraties worden ‘opgeslagen’ in de cellen. Dit zorgt ervoor dat algen de hoogste dichtheid aan voedingsstoffen hebben van alle planten. Algen kunnen op diverse manieren toegepast worden en elke algensoort heeft andere effecten. Zo is Chondrus crispus (Iers mos) zeer hydraterend en Fucus vesiculosus (blaaswier) voorziet de huid van diverse mineralen. Daarnaast zijn algen rijk aan proteïnen, die de huidcellen nieuwe energie geven. Ook vormen de proteïnen een beschermlaagje om de cellen tegen uitdroging te beschermen. In het Thalgo Research Centre worden continue nieuwe en innovatieve ingrediënten met een maritieme oorsprong ontwikkeld. Deze ingrediënten vormen de basis van de Thalgo producten.

Volledige verzorgingsconcepten gebaseerd op de zee

Thalgo biedt een breed scala aan professionele behandelingen aan die gebaseerd zijn op de kracht van de zee. De resultaten van deze behandelingen zijn zichtbaar en meetbaar. Onder deze behandelingen vallen zowel de maritieme verzorgingsproducten en de voedingssupplementen als de handmatige behandelingen en apparatieve behandelingen. Dankzij het uitgebreide aanbod aan maritieme cosmetica is het mogelijk om diverse huidtypen te verzorgen en huidproblemen succesvol aan te pakken. De krachtige en zeer effectieve formules zijn ontwikkeld in samenwerking met erkende dermatologen en fycologen. De huidverzorgingsproducten worden op de huid aangebracht en behandelen de huid van buitenaf, terwijl de supplementen de huid van binnenuit verbeteren. Thalgo biedt ook behandelingen aan die enkel door een specialist uitgevoerd kunnen worden. In samenwerking met artsen en fysiotherapeuten zijn bijvoorbeeld massagetechnieken verwerkt in de gezichts- en lichaamsbehandelingen. Daarnaast zijn er apparatieve behandelingen ontwikkeld die een stap verder gaan dan handmatige behandelingen. Deze behandelingen versterken het effect van de verzorgingsproducten, waardoor de resultaten al na de eerste behandeling zichtbaar zijn. Het resultaat is een verzorgingsconcept voor de huid, dat gebaseerd is op de zee.