De keuze voor een auto theorieboek

Theorie examen

Voor mijn rijles was ik op zoek naar een auto theorieboek. Ik wil me namelijk al gaan voorbereiden op het theorie examen. Bovendien denk ik dat ik ook veel baat zal hebben van de theoriekennis tijdens de rijlessen. Dat onderschatten veel mensen ook wel. Dat je de theorie niet alleen leert voor het theorie examen maar ook voor de dagelijkse praktijk op de weg. Verkeersregels, verkeersinzicht, gevaarherkenning en voertuigtechniek zijn allemaal onderwerp van het theorie examen die ook terugkomen in de praktijk en tijdens het praktijkexamen.

Auto theorieboek

Met een auto theorieboek een goede voorbereiding op jouw theorie examen

Met een auto theorieboek kun je je goed voorbereiden. Er zijn echter een heleboel verschillende boeken dus hoe kies je nu een boek? Ik kwam terecht op een heel uitgebreide website waar ze echt heel veel theorieboeken op voorraad hebben, namelijk alletheorieboeken.nl. Hier vind je dus ook de bekende boeken van de grote uitgevers zoals ANWB, Vekabest, Smit en Verjo. Naast theorieboeken hebben ze hier ook examentraining, stof op cd rom of usb, mogelijkheden om online te leren of te oefenen en diverse combinatiepakketten.

Zelfstudie

Online oefenen om de stof eigen te maken

De stof leren is een ding maar om de theorie goed toe te passen is oefenen noodzakelijk. Niet alleen omdat je dan meer inzicht krijgt in de stof maar ook omdat je dan een beter beeld krijgt over de vraagstelling tijdens het theorie examen. Bovendien blijft de stof ook beter hangen wanneer je er mee oefent. Ik wilde dus niet alleen een boek maar ook de mogelijkheid om te oefenen. Daarom besloot ik om te kiezen voor de combinatie van een theorieboek met daarbij de mogelijkheid om online te oefenen met de (proef)examen. Alles werd erg snel geleverd en inmiddels heb ik mijn theorie examen gehaald. Het boek is een handig naslagwerk om ook later nog eens te bekijken.