De mooiste kastelen van Duitsland

kastelen duitsland

In Duitsland bevinden zich enorm veel kastelen en burchten. Je ziet ze in diverse soorten en maten, romantisch en imposant. De meeste zijn nog goed bewaard en de moeite waard om te bezoeken. Vooral in Zuid-Duitsland bevinden zich de mooiste kastelen. Soms zijn ze eeuwenoud en lijkt het wel alsof het hele land er mee bezaaid is. Wij lichten een paar van de mooiste kastelen van Duitsland voor jou uit!

kastelen duitsland

De mooiste kastelen in Beieren en het Zwarte Woud

Eén van de bekendste kastelen is het Slot Neuschwanstein. Het is een eeuwenoud kasteel met een hoop geschiedenis. Hij ligt gelegen bovenop een berg en je kan hem alleen met een gids bezoeken. Je krijgt dan een uitgebreide rondleiding en je komt alles te weten over het kasteel. In het Zwarte Woud staat op de top van een berg de Burg Hohenzollern. Hij is in de 15e eeuw gebouwd en is nadat het een ruïne werd weer helemaal gerestaureerd. De vorstenfamilie heeft dit gedaan en is ook nog steeds de eigenaar. Je kan het bezoeken met een gids en een kijkje achter de schermen nemen.

kastelen duitsland

Mooie kastelen in Moezel en Eifel

Bij het pittoreske stadje Cochem bevindt zich het kasteel Reichsburg Cochem. Het wordt omgeven door wijngaarden en is daarmee één van de mooiste kastelen van Duitsland. Je komt er via een steile weg met een museum bovenaan. Er is een gezellig terras met mooi uitzicht over de Moezel. In de Eifel ligt het 17e eeuwse Slot Bürresheim, een gotisch kasteel wat nu een barok woonpaleis is. Je kan originele kamers zien die ingericht zijn met meubels en interieur. Het heeft veel torens en met een rondleiding kan je alles bekijken binnenin.