De toegevoegde waarde van een cursus bedrijfshulpverlening

Calamiteiten kunnen altijd voorkomen op de werkvloer. En dit hoeft niet altijd alleen brand te zijn. Het kan ook zijn dat iemand plotseling een harstilstand krijgt of van de trap valt en buiten bewustzijn is. Dit soort scenario’s hebben echter één ding gemeenschappelijk. Hoe eerder wordt ingegrepen, hoe beter het is. De hulpdiensten zijn vast gebeld, maar misschien niet op tijd aanwezig. Dan ligt het leven van het slachtoffer in jouw handen. Dankzij een cursus bedrijfshulpverlening weet je echter bij elke noodsituatie wat je moet doen om het slachtoffer bij te staan. En als je zo’n cursus nog niet gevolgd hebt, wordt het hoog tijd om het eens aan te kaarten bij je werkgever. Hij of zij is namelijk verantwoordelijk voor de veiligheid van het personeel op de werkvloer.

 

Een cursus bedrijfshulpverlening is niet duur

Veel werkgevers willen wel werken aan de veiligheid van hun werknemers maar denken dat een cursus BHV te duur is. Het tegendeel is echter waar. Een cursus bedrijfshulpverlening is juist relatief goedkoop omdat de zorgverzekeraar in veel gevallen een deel van de kosten zal vergoeden. Een cursus bedrijfshulpverlening is daarom in de meeste gevallen haalbaar én betaalbaar. Bovendien zit er meestal wel een trainingscentrum bij jou in de buurt.

 

Wat moet je van een cursus BHV Almere verwachten?

Eén van de vele plaatsen waar je een cursus BHV kunt volgen is Almere. Tijdens deze cursus krijgen de deelnemers eerst een aantal theorielessen, gevolgd door een praktijklessen. Voor deze praktijklessen gaan de cursisten onder begeleiding van een instructeur naar een trainingslocatie waar verschillende noodsituaties worden nagebootst. Denk hierbij aan branden, ‘slachtoffers’ enzovoorts. De deelnemers aan de cursus moeten hier laten zien wat ze tijdens de theorielessen hebben geleerd. Aan het einde van de cursus BHV Almere ontvangt men een erkend diploma bedrijfshulpverlening.