Tips tegen haarbeschadiging

Yari Green Curls

Wanneer je je haar veel föhnt of tangen gebruikt, kan het haar beschadigd raken. Hier zorgt de hitte die uit deze apparaten komt namelijk voor. Beschadiging van het haar kan ook voorkomen wanneer je je haar regelmatig verft. De beste tip tegen beschadigde haren is het stoppen met het gebruiken van deze apparaten en stoppen met verven. Toch zijn er ook andere tips, die ervoor zorgen dat het haar er weer een stukje meer gezond uitziet, ondanks dat je deze gewoonten hebt. 

Producten

Het gebruik van een goede conditioner en een masker is misschien wel de meest belangrijke tip, wanneer je je beschadigde haar aan het bestellen bent. Daarnaast is het aan te raden om een product te gebruiken, dat ook aandacht geeft aan de hoofdhuid, zoals Yari Green Curls. Een gezonde hoofdhuid, speelt namelijk een belangrijke rol bij het verzorgen van krullend of golvend haar. 

Yari Green Curls

Gewoonten

Daarnaast zijn er gewoonten die ervoor zorgen dat je haar weer gezond wordt. De eerste is het knippen van je haar. Misschien wil je het liever niet, om je haar zo lang mogelijk te houden, maar toch is het aan te raden om je haar regelmatig te knippen. Je haar zit er zo meteen een stuk beter uit. Daarnaast is het aan te raden om je haar niet te vaak te wassen en daarbij is het vooral belangrijk dat je je haar wast met een shampoo die niet agressief en zo natuurlijk mogelijk is. Je haar koud afspoelen is een tip die niet veel mensen kennen, maar het helpt erg goed om beschadigd haar te herstellen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om je haar niet te ruw droog te maken met de handdoek, maar om je haar te deppen met de handdoek. Ten slotte is het niet te vaak borstelen van je haar ook een goede tip. Veel borstelen zorgt voor wrijving tussen borstel en haar, wat niet goed is voor je haar.